Juli 2014, twee niet afgeronde universitaire studies verder stond ik voor de camera van een vriendin toen ik in gesprek raakte met een docent van haar fotografieopleiding. Zes jaar en een impulsieve keuze later ben ik een diploma, maar vooral heel veel ervaring rijker.

Sinds mijn eigen bruiloft in 2016 en de zoektocht naar een goede trouwfotograaf is daar de liefde voor het vastleggen van andermans liefdesverhalen bijgekomen. Zo gebeurde het dat ik mijn eerste bruiloft fotografeerde voordat ik zelf getrouwd was en er volgden er nog velen. Iedere keer weer voel ik me een bevoorrecht mens dat ik zo een belangrijke dag mag meebeleven.

Na die fantastische dag in 2016 waar ik trouwde met mijn danspartner Vincent mochten we in december 2019 onze zoon Samuel verwelkomen. Hij zorgde ervoor dat de onzekerheid om al die prachtige moeders met hun kinderen vast te leggen wegviel en zo ben ik sinds mijn verlof over is ook gestart met het fotograferen van moeders met hun babies.

Voor meer informatie kun je mij altijd even een berichtje sturen op rianca@riancahouthuijsen.nl of via het contactformulier op de website.